Powered by SVOL

16 maart 2018

Onze nieuwe rector (met video)

Beste ouders,

 

Laat ik beginnen met mij voor te stellen.

Mijn naam is Kees Hoogvorst en ben sinds 1 maart de nieuwe rector van ISG Arcus. Zoals u afgelopen februari heeft kunnen lezen heeft dhr. Lindeman per 1 maart zijn functie neergelegd. De afgelopen anderhalve maand heb ik het voorrecht gehad om door hem op de maandagen ingewerkt te worden. Hij heeft mij veel van de cultuur, stand van zaken en speerpunten overgedragen. Ook heb ik in deze periode al veel van de docenten kunnen spreken en enkele leerlingen. Op de open avond heb ik als een “mystery guest” op school rondgelopen en heb ik al wat van de sfeer kunnen opsnuiven.

Gastvrijheid en ruimte kenmerken mijn eerste weken op Arcus. Daarvoor dank ik iedereen binnen Arcus en dhr. Lindeman in het bijzonder. 

 

Ik ben 44 jaar oud, getrouwd met Margreet, heb vier kinderen, een hond en een kat. Mijn voorgeschiedenis heeft een wat bijzondere route. Van bakker/patissier naar vertegenwoordiger via de hulpverlening (o.a. gezinsvoogd in Flevoland) naar het onderwijs. In het onderwijs ben ik werkzaam geweest bij de Hogeschool van Amsterdam als docent, teamleider, projectleider én opleidingsmanager. Mijn studieloopbaan kent éénzelfde, meanderend traject. Van de middelbare bakkersvakschool in Wageningen, langs de SPH in Amsterdam via de Master Ecologische Pedagogiek tot de Master in Management in Education bij TIAS.

 

 

 

Voor zover het kan in een schriftelijke introductie zal ik proberen aan te geven hoe ik kijk naar de functie van rector. Mijn stijl is geïnspireerd op het Rijnlandse gedachtegoed. In dialoog met elkaar op zoek naar de beste oplossing voor de uitdagingen die elke dag op ons pad komen. Niet op basis van “wie de baas is, mag het zeggen”, maar juist “wie het weet, mag het zeggen”.

Hierbij geef ik heldere kaders én vertrouwen vooraf en de verantwoording komt aan het einde. En verantwoording is voor mij een professionele dialoog met elkaar, geen controle. 

 

Dit past ook bij de opdracht die voor voor ons ligt. Deze opdracht is tweeledig.

Allereerst ben ik rector van Arcus. Mijn doel en focus is de komende tweeënhalf jaar het onderwijs binnen Arcus op een hoog niveau te houden. Daarnaast groeit Arcus, samen met SGL en De Rietlanden, toe naar een nieuwe campus. Dit betekent, naast het ontwerpen van de school en ontwerpen van de didactiek, dat ik richting de toekomst alle betrokkenen van Arcus (jongeren, ouders, docenten en ondersteunend personeel) zo goed mogelijk wil voorbereiden op deze transitie. Dit alles met de uitgangspunten van de nieuwe school in gedachte: kleinschalig, keuzeruimte voor leerlingen én een goede voorbereiding op het vervolgonderwijs.

 

Hobby’s moeten in dit soort introducties ook altijd benoemd worden. Voor mij zijn dat goed eten (ik kook zelf erg graag en redelijk goed), mooie wijnen, muziek, film, theater, wandelen, fietsen en voetbal. Een introductie via een brief is te allen tijde te kort. Deze week zal ik daarom ook een vlog opnemen om mij verder te introduceren.
Ik hoop u in de komende periode in levenden lijve te treffen op één van de vele bijeenkomsten op onze school. De driehoek leerling-school-ouders is voor mij en voor iedereen die betrokken is bij Arcus van groot belang om een zo hoog mogelijke onderwijskwaliteit te kunnen leveren. Laten we hier samen in optrekken.

 

Hartelijke groet,

 

 

Kees Hoogvorst

 

< Ga terug


Design en ontwikkeling CreatieveVrienden.nl
X
X

Bij het doorgaan van gebruik van deze website, accepteer je het gebruik van cookies. MEER INFORMATIE

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close